ZEYTİNLİ AÇMA

MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gr yumuşatılmış margarin
Kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çay bardağı şeker
2 yumurtanın akı (içine)
2 yumurtanın sarısı (üzerine)
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
1 kg un

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine ılık süt, ılık su, zeytinyağı, un, maya, şeker ve yumurta akını koyarak iyice yoğurun ve hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru 3 parçaya açın.Her bir parçaya yumuşak haldeki margarinden sürüp, buz dolabında 1 saat bekletin. Hamurlardan iri yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. Üzerine zeytin ezmesi sürüp açma şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dk dinlendirin. Önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder