DENİZ MAHSÜLLÜ SPAGETTİ

MALZEMELER
100 gr konserve ton balığı
400 gr çubuk makarna
800 gr midye
3 diş sarmısak
1 adet sivribiber
1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz
300 gr süzgeçten geçirilmiş domates
1 çaykaşığı  iri yapraklı frenk fesleğeni
zeytinyağı
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Teflon bir tavaya dört çorba kaşığı zeytinyağ koyup  soyulmuş sarımsakları çevirin. Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp  kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştırarak pişirin. Bir tutam tuz ekleyin. Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin.  Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katın. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder