ÇİLEKLİ MİNİ PASTA

MALZEMELER
Bir paket yulaflı bisküvi
On gram tereyağı
Yarım çay bardağı pudra şeker
Bir tatlı kaşığı vanilya
İki yüz ml krema
Yüz gram labne peyniri
Yüz gram beyaz çikolata
On iki tane çilek
Üzeri için
Kırk gram rendelenmiş bitter çikolata
Toz Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI
Bisküvileri mutfak robotunda geçirip ufalayın. Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve tekrar karıştırın. sekiz cm’lik dört pasta çemberinin tabanına yağlı kağıt serip bisküvileri paylaştırın ve kaşığın tersi ile bastırın. Buzdolabına alarak on beş dakika bekletin. Çilekleri dilimleyip çemberin iç duvarına dik olarak yapıştırın. Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye yerleştirip eriyinceye kadar bekletin. Ilınmaya bırakın. Krema, labne peyniri, vanilya ve pudra şekeri mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Eritilmiş çikolatayı ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı çemberlere çileklerin üzerine çıkacak kadar doldurun. Buzdolabında bir gece bekletin. Servis edeceğiniz tabağına alıp çemberi çıkartın.Üzerini rendelenmiş çikolata ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder